Bloglar

Oyuncak Alırken Nelere Dikkat Etmeli Oyuncak Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Çocuğunuz en kıymetliniz ve onun için en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Aynı özeni oyuncak seçerken gösterdiğinize de eminiz ancak yine de bilmenizde fayda olan bazı detayları paylaşmak istiyoruz çünkü yanlış oyuncak seçimleri hem memnuniyetsizlik yaratıyor hem de kazalara davetiye çıkarabiliyor. Peki bu seçimi en doğru şekilde nasıl yapabilirsiniz? Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu günümüzde, çocuğunuza oyuncak alırken üreticinin web sitesini ziyaret etmeniz ve aşağıdaki konularda bilgi almanız çok faydalı olacaktır.


CE Belgesi Önemli;

 

‘Conformité Européenne’ kısaltması olan bu işaret, alacağınız ürünün asgari güvenlik şartlarını taşıdığını gösterir. Üzerinde bu işaret olan oyuncaklar hem güvenlidir hem de Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest dolaşıma girebilir. Alacağınız oyuncağın üzerinde CE işareti, kutusunda kullanma talimatı, yaş uyarısı, oyuncağa özel zorunlu uyarılar ve üreticinin/ithalatçının adı veya ticaret unvanı/markası ve adresinin bulunduğundan emin olun.


Her Yaşın Oyuncağı Ayrı;

 

Çocuğunuza oyuncak alırken onun çok ilgisini çeken ya da sizin beğendiğiniz bir oyuncak almak önceliğiniz ancak en önemlisi çocuğunuzun yaşı. Yaşına uygun olmayan bir oyuncak oldukça tehlikeli olabilir. Ufak parçaların yutulması boğulma tehlikesi yaratır, ağır ve kendisinden büyük bir oyuncak risk faktörüdür. Bu konudaki en doğru bilgiyi oyuncak üreticisinden alabilirsiniz.

 

Oyuncaklar çocukların yaşlarına ve o yaştaki davranış kalıplarına göre tasarlanır. Pilsan olarak www.pilsanstore.com’da sattığımız her ürünün sayfasına yaş gurubundan boyutuna kadar birçok bilgi girerek seçimlerinizi kolaylaştırıyoruz.


Hammadde Konusunu Atlamayın;

 

Oyuncak güzel, gösterişli ya da ilgi çekici olabilir ama dışı kadar içi de önemli. Çocuğunuzun sağlığını korumak için satın aldığınız oyuncağın hammaddesi ve üzerinde kullanılan boyalar hakkında bilgi edinin. Üretici firmanın web sitesinde konuyla ilgili bilgi yoksa iletişime geçerek sorabilirsiniz.


Uyarı Metinlerini Okuyun;

 

Bazı oyuncakların kendine has uyarıları vardır. Örneğin kimilerini eğimli zeminde kullanmamak gerekirken, bazıları aynı anda sadece bir çocuğun oynaması için üretilmiştir. Bu ufak detaylar önemsiz gibi görünse de hem oyuncaktan verim alabilmeniz hem de olası kazaların önüne geçebilmeniz için mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekir.


Emin Değilseniz Sorun

 

Çağımız teknoloji çağı ve artık hemen her şeyi İnternet üzerinden satın alıyoruz. Diyelim ki çocuğunuz için bir kaydırak beğendiniz, üreticinin web sitesinde yazan yaş aralığı da uygun ancak sizin çocuğunuz yaşıtlarına göre daha uzun, ya da belki daha kilolu. Bu durumda ne yapmalı? Risk alıp oyuncağı almalı mı? Tabi ki hayır. Üretici firma ile irtibata geçin ve endişelerinizi paylaşın, çocuğunuzun yaşı, boyu ve kilosu hakkında detay vererek ürünün uygunluğunu teyit edin.


Doğru Oyuncak Mı?;

 

Bir oyuncağın amacı sadece çocuğu oyalamak değildir. Özellikle zekâ gelişimine faydalı olan, eğitici oyuncaklar sayesinde çocuğunuz kaliteli zaman geçirebilir. Oyuncak alırken belirli hedefler ve kategoriler üzerinden gidin. Örneğin sallanan oyuncaklar denge ve koordinasyonuna katkı sağlarken, bul-tak oyuncaklar kavrama becerisini artırır. Oyuncağın sayfasında bulunan ve hangi konularda faydalı olduğuna dair detaylar içeren bilgilendirmeleri okuyun.


Gerçekçi Ama Gerçek Değil

 

Çocuklar zaman zaman yetişkinlere özenir ve yetişkin eşyalarıyla oynamak ister. Özellikle rol yapma oyunları için tamir seti, doktor gereçleri gibi oyuncaklar çok hoşuna gidecektir. Bu oyuncaklarla oynarken yaralanmaması için keskin kenarları olmamasına ve kanserojen madde içermemesine özen gösterin. Ayrıca oyuncağın gerçekçi olması çocuğunuzun hoşuna gidecektir.

25/10/2018

E-BÜLTEN

E-BÜLTEN

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak Aydınlatma Metni'ni, Üyelik Sözleşmesi'ni, Rıza Metni'ni, Gizlilik ve Çerez Politikası'nı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.