Bloglar

Bebeğiniz Oynayarak Öğrensin Bebeğiniz Oynayarak Öğrensin

Bebeğinizin hem eğlenmesini hem de hayatı boyunca işine yarayacak sorun çözme becerileri kazanmasını istersiniz değil mi? Bunun için ona zekâ gelişimine yardım edecek oyuncaklar sunmanız ve onlarla oynarken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

 

Keşfetsin ve eğlensin


Zekâ oyuncakları bebeklerin kavrama becerilerini, el ve göz koordinasyonlarını geliştirmelerini sağlıyor. Seçeceğiniz oyuncağın türüne göre halkaları gövdeye geçirmeyi denedikçe boyutları arasındaki ilişkiyi kavraması onu yeni kombinasyonlar yapmaya yönlendirecek ve problem çözme yeteneği gelişecek. Bul-tak oyuncaklarla neden sonuç ilişkisi kuracak, şekilleri ve onları eşleştirmeyi kavrayacak. Üstelik bu esnada çok eğlenecek.

 

Sorunu çözmek yerine teşvik edin


Hepsi iyi hoş da, karşınızda tüm sevimliliğiyle yanlış parçaları birleştirmeye çalışırken kendinize nasıl hâkim olacaksınız? İçgüdüsel olarak ona yardım etmek, sorununu çözmek istediğinizi biliyoruz ancak uzmanlar bunu önermiyor. Bırakın bir süre yanlış parçayı yanlış yere takmaya çalışsın. Sonunda başardığında yüzündeki zafer sevinci beklediğinize değecek.

 

Ufak bir yardım iyi olabilir


Bebeğiniz oyuncağın parçalarını birleştirirken sorun yaşarsa ve sıkılırsa ufak bir yardımın faydası olabilir. Bunu yaparken direkt olarak sorunu çözmek yerine ona yol göstermeniz daha iyi bir seçenek. Eğer sorun yol göstermeyle çözülemeyecek türdense, örneğin bebeğinizin yaptığı oyun blokları bir türlü dengede durmuyorsa bir defalık da olsa ona doğrusunu gösterin. Sonra ne yapacağını izleyin. Minik elleriyle sizin yaptığınızı yapmaya çalışacağını ve birkaç denemede doğru sonuca ulaşacağını göreceksiniz.

Not: Bu yazı öneri niteliğindedir. Çocuğunuzun öğrenme güçlüğü yaşadığını düşünüyorsanız bir uzmandan yardım isteyin.

14/09/2018

E-BÜLTEN

E-BÜLTEN

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak Aydınlatma Metni'ni, Üyelik Sözleşmesi'ni, Rıza Metni'ni, Gizlilik ve Çerez Politikası'nı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.